5 Kasım 2008 Çarşamba

etli patates yahnisi

günaydınn arkadaşlar.buda bizim akşam yemeğimiz. aslında nohutlu olacaktı ama akşamdan ıslatmayı unuttuğum için patatesli oldu.yapılışına gelince ölçü veremicem ama herkesin bildiği birşey zaten.kemikli etimi önce biraz su ile kaynatıyorum.koku olmasın diye o suyunu döküyorum.sonra yağla biraz kavurup tekrar suyla haşlıyorum.içinede bir tane soğan doğruyorum.etim piştikten sonra (patates çabuk piştiği için)yemeğime ekliyorum.patateste piştikten sonra afiyetle yiyoruz. sonradan nohutumuda ıslatmıştım ama geç pişer diye yapmadım.onuda bugün haşlayıp dondurucuma koyucam.birer kullanımlık.

6 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

çok severim ben de bu yemeği.ellerine sağlık canım..

akasyakokusu dedi ki...

hımm öğle yemeğim hazır canım..nefis görünüyor..ama bence o ilk suyunu dökme..bir süzgeçten geçir sonrada çorbalara madem kokuyor diyorsun genelde kokar ama.
bir bardak etsuyuna birkaç bardak su ilave ederek kullan.o zaman bir nebze kokusu gider.
ellerine sağlık canım by.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Enfes görünüyor.Ellerine sağlık.

akasyakokusu dedi ki...

serpilcim canım merhaba..burdayım dünden beri fırsat bulamayınca az dolaşıyorum..
çok saol canım eksik olma..desteğin yeter.
vardır bir hayır vallaneydi bilemedim geldi geçti sanki.
ama tam üç gün sürdü..fazlada olabilirdi.evet çocuklarımız çok yoğun çalışıyorlar..hemen hemen hergün şu sınav olduk bu sınav olduk diyor kızım.
Allah zihinlerini açık etsin ne diyim.
sizede kolay gelsin..benim o binada oturken komşum vardı..adı kezban..yenişakran köyündendi.eşi tarafıda bergamanın bir köyünden galiba.bak ben senden çok konuştum..görüşmek üzere..

Adsız dedi ki...

nefis bir yemek
ellerine saglik canim

guzel bir hafta sonu tatili dilerim...

www.yenitadlar.blogcu.com

akasyakokusu dedi ki...

SEN ÖLMEDİN ATAM..
ÖLEMESSİNDE...
EMANETİNİN İLELEBET BEKÇİLERİYİZ BİZ..DAİMA KALBİMİZDESİN.