2 Aralık 2008 Salı

ÇAM MANTARI

MERHABA Arkadaşlar iki günlük aradan sonra yine geldim.Bu yemekte çam mantarı.Bizler büyük bir zevkle yeriz.Resim pek güzel olmadı ama son anda aklıma geldiği için düzenlemeden çektim.tarifine gelince.
MALZEMELER:
yarım kilo mantar (ölçü yokta ben okadar aldım)
biraz un
sıvı yağ
ve su
YAPILIŞI:
Önce güzelce yıkıyoruz.hatta bir kaç saat önceden suda bekletiyoruz.çok topraklı oluyor.kaynamış suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.eğer mantarlarınız küçükse kesmenize gerek yok.benimkiler çok büyüktü ondan kestim.haşlandıktan sonra.balıkları nasıl una buluyorsak aynı işlemle unluyoruz.ve kızgın yağda kızartıyoruz.yada unlayıp fırın tepsisine koyup fırınlıyoruz.harika oluyor.MUTLAKA denemelisiniz.afiyet olsun.tam mevsimi şimdi.rengi kırmızı ve yeşilimsidir.bilmeyenler küflenmiş zannedebiliyorlar.ama hiç bir sakıncası yok.biz yıllardır yiyoruz.tekrar görüşmek üzere.

5 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

eline sağlık canım.nefis olmuş.

cevver dedi ki...

Ellerinize sağlık.Ben de çok severim bu mantarı.Ve de afiyeeeeeeet olsun.Hoşçakalın.

cevver dedi ki...

Ellerinize sağlık.Ben de çok severim bu mantarı.Ve de afiyeeeeeeet olsun.Hoşçakalın.

akasyakokusu dedi ki...

Anaaaa :)) en sevdiğim mantar..Valla..
Bolu'da çok yedimm kırmızı etlice ama kanlıca yada kandıramı acaba bunun adı..Ben teflonda sadece kızartırdım et gibiydi mübarek..
Eline sağlık canım yalandım gidiyorum.

meleginmarifetleri dedi ki...

İyi bayramlar canım..
Hoşçakal....