MALZEMELER:
6 tane patlıcan benim 2tanede topak patlıcanım vardı
150 -200 gr kadar kıymam tam ölçüsünü bilmiyorum
3 domates
5tane biber
istediğiniz baharatlar benimkiler karabiber,kimyon,kuru nane
1 yemek kaşığı kadar salça
1su bardağı su, 1tanede soğan
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz.Yıkayıp kuruladıktan sonra.kızgın yağda kızartıyoruz.ben genellikle zeytinyağı kullanıyorum.(zeytinci olduğumuz için çiçek yağı girmez evimize)kızarmış patlıcanları tepsimize diziyoruz.Ayrı bir tavada yağ koymadan kıymamızı suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.suyunu çekince sıvı yağımızı koyup güzelce kavuruyorum.Sonra soğanımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.en son domateside ekleyip baharatlarıda koyup birazdaha karıştırıp ocaktan alıyoruz.Kızarmış olan patlıcanların üste gelen bölümlerini bir kaşık yardımıyla açıyoruz.ve hazırladığımız içle dolduruyoruz.üzerlerinede önce bir dilim domates bir dilimde biber koyup.salçayla suyu karıştırıp fırına verip afiyetle yiyoruz.
2 yorum:
uuuuwwww:))) enfes bir görüntü.
hazıra konmak vardı anam..nerdeee yutkunup eline sağlık deyip gidiyoruz işte:)
canım çok değişik bir görüntüsü var karnıyarığının eminim tadı harikadır. olsa da yesek:) ellerine sağlık.
sevgiler,
tolunay
Yorum Gönder