22 Ekim 2008 Çarşamba

BÖRÜLCE VE EBEGÜMECİ

Bunlarda akşamki yemeklerimden.Akşam biraz kolyına kaçtım.





Börülceyi hiç böyle denedinizmi.Birde böyle yapın.BÖRÜLCELERİ HAŞLAYIN.AYRI BİR KASEDE 1LİMON SUYU,2 YEMEK KAŞIĞI,UN,BİRAZ ZEYTİNYAĞI,BİRKAÇDİŞ SARIMSAK(istediğiniz kadar)HEPSİNİ GÜZELCE KARIŞTIRIP BÖRÜLCENİZE DÖKÜN.ASLINDA GERÇEK TARİFİNDE LİMON YERİNE KORUK SUYU KONULUYOR AMA BU MEVSİMDE OLMADIĞI İÇİN LİMONLADA GÜZEL OLUYOR. Diğer yemeğimde ebegümeci aslında bu isim şehirdekilerin kullandığı isim.Bizim köyde biz DEVELİK diyoruz.onuda güzelce yıkayıp doğruyoruz.Tencerede soğanı koyup kavurun sonra develiğimizi ekleyip çok kavurmayın.Kısık ateşte 3_4 dakika çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok: