28 Kasım 2008 Cuma

KARNI YARIK

Merhaba arkadaşlar.Herkese iyi hafta sonları diliyorum.herşey gönlünüzce olsun.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Bayağı manedar konuştum beee.Bugünlerde eşimin kafa karışıklığı banada geçti.Bende bugünlerde bayağı karışıkım.ne doğru ne yanlış anlayamadım.Eşim çok sabırsız aceleci herşeye kötü tarafından bakan.Birisi olarak. bende tam ters karekter sabırlı hiç birşeye kötü yanından bakmayan gayet rahat birisi olarak .ne yapacağımı şaşırmış bir vaziyetteyim.Eşim hep negatif düşünür.devamlı sorun olacak diye diye sorunları davet eden biri.Neyse fazla konuşup başınızı ağrıtmayayım.
MALZEMELER:
6 tane patlıcan benim 2tanede topak patlıcanım vardı
150 -200 gr kadar kıymam tam ölçüsünü bilmiyorum
3 domates
5tane biber
istediğiniz baharatlar benimkiler karabiber,kimyon,kuru nane
1 yemek kaşığı kadar salça
1su bardağı su, 1tanede soğan
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz.Yıkayıp kuruladıktan sonra.kızgın yağda kızartıyoruz.ben genellikle zeytinyağı kullanıyorum.(zeytinci olduğumuz için çiçek yağı girmez evimize)kızarmış patlıcanları tepsimize diziyoruz.Ayrı bir tavada yağ koymadan kıymamızı suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.suyunu çekince sıvı yağımızı koyup güzelce kavuruyorum.Sonra soğanımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.en son domateside ekleyip baharatlarıda koyup birazdaha karıştırıp ocaktan alıyoruz.Kızarmış olan patlıcanların üste gelen bölümlerini bir kaşık yardımıyla açıyoruz.ve hazırladığımız içle dolduruyoruz.üzerlerinede önce bir dilim domates bir dilimde biber koyup.salçayla suyu karıştırıp fırına verip afiyetle yiyoruz.

2 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

uuuuwwww:))) enfes bir görüntü.
hazıra konmak vardı anam..nerdeee yutkunup eline sağlık deyip gidiyoruz işte:)

cumartesi mutfağı dedi ki...

canım çok değişik bir görüntüsü var karnıyarığının eminim tadı harikadır. olsa da yesek:) ellerine sağlık.

sevgiler,

tolunay